Dr. habil Kiss Attila

kutatási igazgató

Kutató vegyész és angol-magyar szakfordító (1996). A Kaposvári Egyetem Élelmiszer-tudományi Innovációs Központ intézetigazgatója. Korábban felső vezetőként tevékenykedett a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében, az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Tudásközpontjában, Élelmiszer-tudományi Intézetében és az Integrált Természettudományos Kutató és Szolgáltató Centrumában. Számos kitüntetéssel és ösztöndíjjal rendelkezik.

Tanulmányúton járt Leidenben, Edinburghben, Dortmundban, Palermoban, Dijonban, Lisboaban, Missoulaban (USA). Kutatási tapasztalatai kiterjednek a biológiai- és élelmiszerminták bioaktív komponenseinek összehasonlító analízisére és átalakulásuk vizsgálatára, funkcionális élelmiszerek kifejlesztésére, releváns eljárások kidolgozására és élelmiszer komponensek lehetséges biológiai hatásának modellezésére. Létrehozta és működtette az önfenntartó, önfinanszírozó Egerfood Regionális Tudásközpontot. 4,6 milliárd Ft összértéket meghaladó, 35 EU-s, illetve hazai tudományos kutatási és innovációs pályázatot dolgozott ki, koordinált és valósított meg sikeresen. Brüsszelben nemzeti delegált szakértőként közreműködött a „Food security and sustainable agriculture” elnevezésű Programme Committee-ben.

Menedzselt újonnan kidolgozott termékeket, előkészítette a piaci bevezetésüket, létrehozott marketingterveket, üzleti terveket, hasznosítási koncepciókat. Kidolgozott kommunikációs stratégiákat és megvalósított média- és tájékoztatási kampányokat. 9 szabadalmi újításban vett részt feltalálóként, 79 tudományos szakcikkel rendelkezik nemzetközi folyóiratban, impakt faktora 71,7. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója (272 alkalom).