EIT Food, nemzetközi műhelymunka Lengyelország szívében,
ahol a közös cél: értékteremtés felsőfokon

 

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, munkatársunk résztvett a 2019. szeptember 2-6-áig Varsóban a nemzetközi élelmiszerinnovációt körüljáró nyári iskolán. Az EIT Food jóvoltából nagyon igényes és szakmai szempontból rendkívül hasznos héten vagyunk túl. A konferencia keretein belül táplálkozástudományi szakemberek, professzorok és termékgyártók szemszögéből ismerhettük meg a termékfejlesztés potenciáit és buktatóit. A piaci dinamikára és szoftveres előrejelzési módszerekre, a statisztikai értékelési lehetőségekre is lehetőségünk volt rálátni, így a legújabb, 21. századi technológiát is munkába állíthatjuk, elindíthatjuk végre itthon is a termékinnováció sokszor meglehetősen rögös útján. Ezen túlmenően természetesen szó esett a jövő innovációs trendjeiről is. Interaktív feladatok útján tesztelhettük gyakorlati tudásunkat, gyakorolhattuk a csoportmunkát ráadásul multinacionális környezetben, angol nyelven.


Ishihara teszt (bal oldali kép) és magas protein tartalmú rovar snack érzékszervi minősítésének előkészítése (jobb oldali kép)

Hálásak vagyunk a lehetőségért, hiszen cégünk ezáltal már második alkalommal olyan gyakorlati tudásra tett szert, amely komoly versenyelőnyt jelenthet egy termékfejlesztés terén, különösen, ha azt nemzetközi piacon is szeretnék forgalmazni a megrendelőink. Olyan speciális esetekből, hibákból tanulhattunk, amelyeknél a piacismeret hiánya, egy-egy régió sajátosságainak figyelmen kívül hagyása okozta egy egyébként sikeres termék bukását. Holisztikus szemléletmódra váltottunk ismét, amely jó iránytű a jövőbeli megbízásaink gordiuszi csomójának kioldásánál még nemzetközi vizeken hajózva is.

Köszönjük az EIT Food-nak, a közreműködő szervezőknek és az előadóknak a rendkívül intenzív tanfolyamot, és hogy másodszor is az EU élvonalába soroltak be minket megadva nekünk ezt a lehetőséget.

Author:

Okleveles élelmiszermérnök (2016), diplomás élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök (2018). Több éve foglalkozik a funkcionális élelmiszerekhez kapcsolódó projektekkel: funkcionális élelmiszer minták in vitro emésztése, antioxidáns kapacitás mérések kivitelezése.

Középszinten beszél németül, angolul és olaszul. Fél éves külföldi (Salerno, Olaszország) részképzése során angol nyelven kereskedelmi és marketing területhez tartozó kurzusokat is teljesített. Tanúsítványok, elvégzett kurzusok: angol és magyar nyelven fél éves érzékszervi minősítői tanfolyam, angol nyelven egy hetes nemzetközi konferencia teljesítése a termékfejlesztési innovációk terén. Nyitott és elhivatott az új, úttörő, kreatív gondolkozás felé. Eddig megszerzett tudását a funkcionális és egészségmegőrző termékek fejlesztésében szeretné kamatoztatni, folyamatosan bővíteni.