Hozzávalók:
1 bögre Medjool datolya
1 bögre zabpehely
¼ bögre ízesítetlen kókuszreszelék
½ bögre mogyoróvaj
3 kiskanál kakaópor (Holland kakaópor lehetőség szerint)
¼ bögre mogyoró

A datolyát kimagozzuk, 15 percig meleg vízbe áztatjuk. Nem szükséges cukrot vagy édesítőszert hozzáadnunk, hiszen a datolyában természetesen jelenlevő cukor adja majd a desszert édességét.

A golyók összeállítása nagyon egyszerű, a hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és addig kevertetjük, míg krémes masszává nem áll össze.  Az így kapott masszából kezünkkel tetszőleges méretű golyókat formálunk, vagy akár egy tapadásmentes tepsibe is simíthatjuk, és utólag felvághatjuk kockákra. A végén ízlés szerint kókuszreszelékbe, darált mogyoróba, mandulába, vagy épp kakaóporba forgatjuk az elkészített nyers vegán csokis datolyagolyókat.

 

Alternatív tálalási javaslat

Reméljük, ízleni fog! Jó étvágyat!

Author:

Okleveles élelmiszermérnök (2016), diplomás élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök (2018). Több éve foglalkozik a funkcionális élelmiszerekhez kapcsolódó projektekkel: funkcionális élelmiszer minták in vitro emésztése, antioxidáns kapacitás mérések kivitelezése.

Középszinten beszél németül, angolul és olaszul. Fél éves külföldi (Salerno, Olaszország) részképzése során angol nyelven kereskedelmi és marketing területhez tartozó kurzusokat is teljesített. Tanúsítványok, elvégzett kurzusok: angol és magyar nyelven fél éves érzékszervi minősítői tanfolyam, angol nyelven egy hetes nemzetközi konferencia teljesítése a termékfejlesztési innovációk terén. Nyitott és elhivatott az új, úttörő, kreatív gondolkozás felé. Eddig megszerzett tudását a funkcionális és egészségmegőrző termékek fejlesztésében szeretné kamatoztatni, folyamatosan bővíteni.