A Manna Fm Lélekszörf című műsorában ismét jót beszélgettünk Kaszás Kornéllal. Ezúttal a téma az immunrendszer erősítése, helyesebben szólva kiegyensúlyozása volt.

Az immunrendszer megfelelő működésének fontosságát leginkább az elmúlt évben éreztük a bőrünkön. A megfelelő nyomelemek és vitaminok pótlása élelmiszerekből és a táplálékkiegészítőkből pótolhatók, viszont nem mindegy, hogy mit, mennyit és hogyan fogyasztunk. Sőt az sem mindegy, hogy a vitaminok hasznosulását hogyan segítjük elő szervezetünk akadálypályáján.

Hosszan beszélgettünk a C és D vitamin fontosságáról, az A vitamin jelentőségéről, kicsi betekintést kaptunk a B vitaminok rejtelmeibe, beszélgettünk a cinkről és a szelénről. Valamint arról is, hogy milyen élelmiszerekben találhatók meg ezek az elengedhetetlen vitaminok, milyen mennyiségben érdemes őket magunkhoz venni, és miért fontosak egészségünk szempontjából.

Mindig nagyon örülünk ezeknek a beszélgetéseknek, hiszen ilyenkor a táplálkozástudományi szakértő szemével tudjuk elmondani mindenkinek azokat a fontos információkat, amelyek segítenek abban, hogy egészségesebben éljünk.

Kattintsatok a linkre és hallgassátok meg az interjút!