Talán mindannyian emlékszünk a Mátrix című filmre, ahol Neo (Keanu Reeves) azt a tanácsot kapta a mentorától, hogy ha vissza akar térni a valóságba, akkor egyszerűen kövesse a fehér nyulat. Azt már talán kevesebben tudjátok, hogy a “fehér nyúl” az Alice csodaországban című regényből ugrik át a filmvászonra, ahol Alice a nyulat követve jut el csodaországba. 

Hogy jön mindez az élelmiszeriparhoz és a várható élelmiszertrendekhez? Egyrészt nekünk is van egy “fehér nyulunk”. Ez pedig nem más, mint a személyre szabott táplálkozás és az élelmiszermátrix. 

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy az egyes élelmiszerek eltérő hatással vannak az egyes emberekre. Az általános ajánlások ugyan a társadalom 95%-ának nagyjából megfelelnek, viszont vannak olyan speciális helyzetek, amikor ezektől el kell térni, hiszen mindannyiunknak megvan a saját csodaországa. A személyre szabott táplálkozás pont azt helyezi előtérbe, hogy a saját anyagcserénknek, egészségi állapotunknak, energia-és tápanyagszükségletünknek megfelelően étkezzünk. 

A Store  Insider legújabb számában Dr. Némedi Erzsébet részletesen ír a személyre szabott táplálkozásról, az élelmiszermátrixról és a gyártók lehetőségeiről. A lapszám elérhető ITT