Az idei évben 2022.03.22-24 között került megrendezésre közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása. A rendezvény a HUNGEXPO két pavilonját töltötte meg. 

Tartsatok most velünk egy virtuális bejárásra a kiállítás területén. Bemutatjuk nektek azokat a kiállítókat, akik a kollégáinkra a legnagyobb hatást tették.

A Future Store standján  előzetes regisztrációért cserébe egy órás körbevezetésben lehetett része a látogatóknak a “jövő áruházában”, ahol a legújabb kereskedelmi fejlesztésekbe nyerhettek bepillantást egy bevásárlóközpontnak kialakított környezetben. Itt többek között okos csomagológép, okospénztár, személyzet nélküli áruház, covid-biztos csomagolás, zacskósleves macskáknak és még sok egyéb volt terítéken.

Az A pavilon még számos érdekességet rejtett, többek között Magyarország borászati régióinak találkozója is itt zajlott, egész napos bemutatóval, programokkal.

 

A Kotányi standjánál remek gyümölcskoktélok (alkoholosak és alkoholmentesek egyaránt) fogadták a látogatókat, valamint Kovács Lázár mesterséf hamburgereivel is találkozhattunk. Szintén a Kotányi szervezésében került megrendezésre a chilievő verseny, ahol már az egészen fiatal tizenéves résztvevők is megmutatták, mennyire bírják a csípőset.

 

Igazi kuriózumként jelent meg az egyik robotikai cég cicaforma pincérrobotja, ami jópofa hanghatásokkal és szmájlikkal csábította az érdeklődőket.

A robotok mellett más csomagolástechnikai és konyhatechnikai gépek és berendezések is helyet kaptak, ahol számos gyártó és forgalmazó megmutathatta magát.

A kisebb cégek mellett a legnagyobbak is helyet kaptak. A Metro áruház egy teljes piacot rendezett be, elfoglalva a pavilon területének jelentős részét. Kiállított zöldségeik és gyümölcseik valóban étvágygerjesztőek voltak, szinte kedvet hoztak a hétvégi bevásárláshoz.

A rendezvény másik pavilonja (G pavilon) az édességek szerelmeseinek kedvezett. Itt rendezték meg Magyarország Tortája versenyét, ahol a nevezett műalkotásokat külön vitrinben lehetett megtekinteni.

Az országtorta jelöltek mellett különleges cukrászati szobrokkal is találkozhattak az érdeklődők, amelyek annyira egyedi külsőt öltöttek, hogy tortának már csak erős jóindulattal nevezhetnénk őket. Némelyek jól ismert filmjeleneteket dolgoztak fel, mások mélytengeri vagy erdei élővilágot ábrázoltak. Egyesek ismert rajzfilmekből inspirálódtak, de olyan alkotó is akadt, aki már a húsvét lázában égett. A cukrászat mellett a péksütemények sem maradtak el, köztük is találtunk rendkívül egyedi darabokat, amelyek elkészítése minden elismerést megérdemel.

A G pavilon a kávéfüggőket sem hagyta érintetlenül, ugyanis Sirha Business Café a kávézás jelenét és jövőjét körüljáró előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel várta a látogatókat. A pavilon másik felében sütemények, fagylaltok elképesztő választéka kínálkozott, nem kizárólag olasz gyártóktól. Mivel a legtöbb fagylaltos pultnál kóstolásra is volt lehetőség. Egy eldugott sarokban pedig kínai zöld teával és ginseng pálinkával olthattuk szomjunkat. 

A kiállításhoz kapcsolódóan külön eseményként került megszervezésre a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or-nak az európai döntője. 

 

Ügyvezetőnket, Dr Némedi Erzsébetet szakértőnek kérte fel a Gallfood a pulykahús előnyeinek, beltartalmi összetevőinek megismertetése céljából a standon, ahol Kovács Lázár séf által kreált pulyka vetrecét készítettek és kínálták a fogyasztóknak, érdeklődőknek.