Avocado, chia mag, spriulina. Mi jut először eszedbe róluk?

Többek között ezeket az élelmiszereket illetjük mostanában „szuperélelmiszer” vagy „superfood” jelzővel. Nem vitatható, hogy magas vitamintartalommal, rosttartalommal és egyéb élettanilag releváns összetevővel rendelkeznek, fogyasztásuk pedig az emberi szervezet számára kifejezetten előnyös. Mégis van egy olyan része a superfoodoknak, amivel keveset foglalkozunk.

A Mentes M magazinban megjelent legújabb cikkünkben egy kicsit más megvilágításba helyezzük a szuperélelmiszereket. Ebben a cikkben körbejárjuk az árnyoldalát annak, hogy ezek a zöldségek, gyümölcsök és gabonák az elmúlt időszakban ekkora népszerűségre tettek szert.

Természetesen adunk alternatívát is, olyan javaslatot, amellyel egészségünket és a környezetünket is egyaránt óvhatjuk. Nem mellesleg pedig egy nagyon fontos tévhitről is határozott véleményt fogalmazunk meg. Egyetlen egy olyan élelmiszer sincs, amely önmagában fedezné az emberi szervezet teljes tápanyag-, vitamin- és mikroelem szükségletét. Válassz tudatosan, változatosan, és okosan!

Az M Mentes magazint EZEN a linken éritek el!