Egy sikeres nemzetközi pályázatnak köszönhetően az Expedit Nodum Kft. is részese volt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-termékfejlesztésekkel foglalkozó nyári iskolájának.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Élelmiszer TIT-je egy új élelmiszerek fejlesztésével foglalkozó, nemzetközi nyári iskolát tartott idén augusztus 25. és szeptember 1. között Varsóban. A nyári iskola kis és közepes vállalkozások szakértőinek új élelmiszer-termékek kifejlesztésével kapcsolatos képességének a fejlesztését célozta meg.

Az Expedit Nodum Kft. azáltal jutott ezen egyedi lehetőséghez, hogy sikeresen szerepelt az EIT által meghirdetett nemzetközi pályázaton. Több száz jelentkező vállalkozás közül választották ki a szervezők azt a 25 céget, akiknek a jártasságát és tapasztalatát megfelelőnek találták.

Az egyedülálló kurzus komplex és teljesen újszerű megvilágításba helyezte az élelmiszerek kidolgozásának sokrétű aspektusait: átfogó képet nyertünk az új élelmiszerek megtervezésének változatos körülményeiről, a folyamatosan változó társadalmi igények elemzésének modern módszertanáról, a termék prototípusok kidolgozásának folyamatáról, valamint a piaci bevezetés kihívásairól.

A különböző országokból összegyűlt résztvevők megismerkedhettek az élelmiszeriparban az új termékek kifejlesztéséhez alkalmazott eszközökkel, technikákkal és eljárásokkal. A nyolc napig tartó kurzus során számos szeminárium biztosított alkalmat az új ismeretek gyakorlati alkalmazásának megtapasztalására, illetve az innovációk élelmiszerpiacra való bevezetésének sikeres kivitelezéséhez szükséges módszerek megismerésére.

A megszerzett új ismeretek nagyban hozzájárulnak a jövőbeni új termékek és szolgáltatások kifejlesztésének sikeres megvalósításához, valamint az új ismeretek széles körben történő elterjesztése a hatékonyság növeléséhez.

A résztvevő szakértőnk termékfejlesztésekkel kapcsolatosan megszerzett új tudását, illetve az iskola sikeres befejezését egy bizonyítvánnyal ismerték el a szervezők.

Köszönjük szépen a szervezőknek és támogatóknak:

EIT Food

p-eit-png

Varsói Egyetem

p-uw

Technion

tech

EPFL

epf

PepsiCo

p-peps

MASPEX

p-masp